top of page

Akne

Akne ir viena no visbiežāk sastopamajām ādas problēmām, kas skar miljoniem cilvēku visā pasaulē. Lai gan tā bieži vien tiek saistīta ar pusaudžu vecumu, arvien vairāk pieaugušo arī saskaras ar šīs problēmas sekām. Akne var būt dažādas smaguma pakāpes – no vieglām izsitumiem līdz smagām cistām, kas atstāj rētas. Galvenie aknes cēloņi ietver pārmērīgu sebuma (ādas tauku) ražošanu, baktēriju uzkrāšanos, iekaisumu un ādas šūnu hiperkeratinizāciju (ādas šūnu pārmērīgu atdalīšanos un slāņošanos).




 

Cēloņi, sekas un efektīvi risinājumi

 

Kas izraisa akni?

Aknes izraisītāji ir daudz un dažādi, bet biežākie cēloņi ir:

  • Hormonālās izmaiņas: Pusaudžu gados, kā arī grūtniecības un menstruāciju laikā hormonu līmeņa svārstības var veicināt aknes parādīšanos. Īpaši hormona dihidrotestosterons (DHT) izraisa sebuma dziedzeru hiperaktivitāti.

  • Ģenētika: Daudzi cilvēki ir vairāk pakļauti aknes attīstībai, ja viņu vecākiem ir bijušas līdzīgas problēmas.

  • Ādas šūnu hiperkeratinizācija: Ādas šūnu atdalīšanās process var būt traucēts, kā rezultātā atmirušās šūnas aizsprosto poras.

  • Baktēriju izplatība: Baktērija Cutibacterium acnes (iepriekš zināma kā Propionibacterium acnes) uz ādas virsmas var izraisīt iekaisumu, izraisot pūtītes.

  • Stress un diēta: Pētījumi liecina, ka stress un diēta, bagāta ar cukuru un piena produktiem, var izraisīt aknes uzliesmojumus.


Sekas


Ja akne netiek pienācīgi ārstēta, tā var izraisīt pastāvīgas rētas, izsitumu iekaisumus un emocionālu stresu. Daudzi cilvēki, kas cieš no smagas aknes, izjūt paaugstinātu trauksmi un zemu pašapziņu. Tāpēc ir svarīgi ne tikai izprast cēloņus, bet arī izmantot pareizus ārstēšanas līdzekļus, kas iedarbojas uz aknes cēloņiem.


Revolucionārs risinājums aknes ārstēšanā


Kad runa ir par efektīvu aknes ārstēšanu, viens no jaunākajiem un zinātniski pamatotiem risinājumiem ir Blemiderm® metode. Tā piedāvā visaptverošu pieeju cīņai pret akni, vēršoties uz dažādajiem aknes cēloņiem un piedāvājot gan profesionālu ārstēšanu klīnikā, gan ikdienas mājas kopšanu.


Kā darbojas Blemiderm®?


Blemiderm® ārstēšanas metode iedarbojas daudzpakāpju līmenī, lai efektīvi novērstu aknes attīstības mehānismus un uzlabotu ādas stāvokli:

  1. Sebuma ražošanas regulācija ar FoxO1: Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc rodas akne, ir pārmērīga sebuma ražošana. FoxO1 transkripcijas faktors iedarbojas uz sebuma ražojošām šūnām, samazinot to aktivitāti un sebuma izdalīšanos. Tas līdzīgi kā izotretinoīns palīdz kontrolēt ādas taukošanos.

  2. Selektīva antibakteriāla darbība: Blemiderm® īpaši vēršas pret patogēno baktēriju C. acnes, kas bieži atrodama uz pinnēm skartas ādas. Atšķirībā no daudzām citām ārstēšanas metodēm, Blemiderm® palīdz saglabāt veselīgo ādas mikrobiotu, tādējādi nebojājot labvēlīgās baktērijas.

  3. Iekaisuma samazināšana: Blemiderm® samazina iekaisuma citokīnu, piemēram, IL-1, IL-6 un IL-8, ražošanu, kas palīdz mazināt apsārtumu, pietūkumu un diskomfortu, ko rada akne.

  4. Ādas tekstūras uzlabošana: Pateicoties tādām aktīvām vielām kā AHA un BHA, Blemiderm® palīdz attīrīt poras, mazināt hiperkeratinizāciju un izlīdzināt ādas virsējos slāņus. Šīs skābes nodrošina vieglu pīlingu, atbrīvojot no atmirušajām šūnām un novēršot jaunu izsitumu rašanos.


Profesionālā un mājas ārstēšana


Blemiderm® metode ir sadalīta divos galvenajos posmos:

  • Profesionālā ārstēšana klīnikā: Ārsts, skaistumkopšanas speciālists vai kosmētiķis izmanto īpašus produktus, lai sagatavotu ādu, attīrītu poras un līdzsvarotu ādas pH līmeni. Šajā posmā tiek izmantoti produkti ar augstu aktīvo vielu koncentrāciju, kas darbojas dziļākajos ādas slāņos.

  • Mājas kopšana: Lai uzturētu profesionālās ārstēšanas efektu, Blemiderm® piedāvā ikdienas lietošanai piemērotus produktus, kas palīdz regulēt sebuma ražošanu un kontrolēt iekaisumu. Mājas kopšanas produkti ietver attīrošas putas, ārstējošu gelu un uztura bagātinātāju ar probiotikām, kas palīdz uzlabot ādas mikrofloru.




Produkti


Blemiderm® mājas kopšanas līnija ir rūpīgi izstrādāta, lai katrs produkts atbilstu konkrētām ādas vajadzībām. Šie produkti ir izstrādāti, lai pastiprinātu profesionālās ārstēšanas efektus, kā arī sniegtu ikdienas atbalstu jūsu ādas kopšanai.


Blemiderm® attīrošās putas


Šis produkts ir ideāli piemērots ikdienas sejas attīrīšanai. Putas viegli, bet efektīvi noņem lieko sebumu, netīrumus un atmirušās ādas šūnas. Sastāvā iekļautie AHA (alfa hidroksiskābes) un BHA (beta hidroksiskābes) nodrošina maigu pīlingu, atverot poras un novēršot aknes izraisītāju veidošanos. Atšķirībā no agresīvām ziepēm, šīs putas saudzīgi attīra ādu, nesausinot to.


Blemiderm® treatment gels


Šis gels ir vērsts uz aknes aktīvajiem punktiem. Pateicoties tā spēcīgajām antibakteriālajām un pretiekaisuma sastāvdaļām, tas palīdz ātri mazināt apsārtumu un pietūkumu, ko rada aknes izsitumi. Tajā ir aktīvi kompleksi, kas regulē sebuma ražošanu un mazina ādas taukošanos, nodrošinot, ka poras tiek attīrītas un netiek aizsprostotas. Regulāra šī gela lietošana ne tikai novērš esošos izsitumus, bet arī palīdz novērst jaunu veidošanos. Īpašs uzsvars uz Blemiderm® treatment aktīvajām sastāvdaļām:


Azelaīnskābe (10%)

Azelaīnskābe samazina iekaisumu, inhibē baktēriju augšanu un samazina sebumu ražošanu, palīdz normalizēt ādas šūnu atjaunošanos, novēršot poru aizsērēšanu. Sastāvdaļa ir efektīva aktīvo aknes izsitumu ārstēšanā un post-aknes hiperpigmentācijas samazināšanā. Tās pretiekaisuma un antibakteriālās īpašības padara to par spēcīgu līdzekli aknes ārstēšanā.


Liposimāls Retinols

Retinols veicina šūnu un ādas atjaunošanos, palielinot kolagēna sintēzi un paātrinot atmirušo šūnu nolobīšanos. Liposomālā piegāde uzlabo retinola stabilitāti un iekļūšanu ādā. Retinols palīdz samazināt aknes rētas un smalkās līnijas, uzlabojot ādas tekstūru un tonusu. Liposomālais veids nodrošina labāku efektivitāti un samazina iespējamās kairinājuma izpausmes.


Blemiclear Kompleks

Ekskluzīvais komplekss apvieno Austrālijas Maclura un EGCG (Epigallocatechin Gallate) no zaļās tējas, kas ir pazīstami ar savām antioksidatīvajām un pretiekaisuma īpašībām. Blemiclear Kompleks strādā uz galvenajiem aknes izraisītājiem, ieskaitot pārmērīgu sebumu ražošanu un iekaisumu, vienlaikus līdzsvarojot ādas mikrobiomu. Palīdz novērst jaunus izsitumus un uzlabo ādas kopējo izskatu.


AHA (Alfa-Hidroksiskābe) un BHA (Beta-Hidroksiskābe)

AHA eksfoliē ādas virsējo slāni, noņemot atmirušās šūnas un veicinot gludāku tekstūru. BHA iekļūst porās, lai attīrītu pārmērīgo sebumu un netīrumus. AHA un BHA kombinācija nodrošina efektīvu eksfoliāciju, samazinot poru aizsērēšanas risku un uzlabojot ādas tekstūru. Palīdz novērst un ārstēt akni.


Enoksolons

Enoksolons ir ar pretiekaisuma īpašībām un palīdz nomierināt iekaisušo ādu.Samazina apsārtumu un pietūkumu, kas saistīts ar aknes izsitumiem, veicinot mierīgāku un mazāk iekaisušu ādas izskatu.


Blemiderm® uztura bagātinātājs ar probiotikām


Probiotiku loma aknes ārstēšanā kļūst arvien nozīmīgāka. Blemiderm® uztura bagātinātājs satur rūpīgi atlasītas probiotiku kultūras, kas palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrofloru. Ir pierādīts, ka līdzsvarota mikroflora palīdz kontrolēt iekaisuma procesus organismā, tai skaitā uzlabot ādas stāvokli un mazināt aknes izraisīto iekaisumu. Regulāra šī produkta lietošana var uzlabot ādas veselību no iekšienes.


Blemiderm® sejas maska


Sejas maska ir lielisks papildinājums jūsu ādas kopšanas rutīnai, piedāvājot dziļu attīrīšanu un intensīvu mitrināšanu. Šī maska satur minerālus un dabīgas ekstraktvielas, kas palīdz atvērt poras, izvilkt no tām netīrumus un nomierināt iekaisušo ādu. Tās mitrinošās sastāvdaļas palīdz ādu atjaunot un piešķirt tai veselīgu izskatu.

 

 




Ieguvumi


  • Ilgstoši rezultāti: Regulāra Blemiderm® lietošana nodrošina ilgstošus rezultātus, novēršot aknes izraisītājus.

  • Maiga, bet efektīva iedarbība: Atšķirībā no dažiem agresīvākiem aknes ārstēšanas līdzekļiem, Blemiderm® darbojas saudzīgi pret ādu, neizraisot pārmērīgu sausumu vai kairinājumu.

  • Piemērots dažādiem aknes veidiem: Blemiderm® ir piemērots gan vieglām, gan smagām aknes formām, piedāvājot individuālu pieeju katram pacientam.

  • Ādas mikrofloras līdzsvarošana: Lietojot uztura bagātinātājus ar probiotikām, tiek uzlabots zarnu-ādas savienojums, kas palīdz kontrolēt iekaisuma procesus.



Raksts tapis sadarbībā ar Mesoestetic.

 

Comments


bottom of page